Обединен празник на духовността и културата организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1655213113292Обединен празник на духовността и културата организират в Стара Загора, с който ще се отбележат няколко повода – именният празник на Народно читалище “Св. Паисий Хилендарски-1947″, Църковен храм “Св. Паисий Хилендарски” и празник на кв. “Зора”. Тази година се навършват 300 години от рождението на Отец Паисий, 260 години от написването на История славянобългарска и 60 години от канонизирането на Паисий в Хилендарския манастир.

Честванията започнаха още на 10 юни с изложба от фотоси, преписи на историята и книги за Паисий, които бяха експонирани в библиотеката на старозагорския квартал. Отново в залата, на 14 юни, ученици имаха възможност да чуят част от “Историята” с дикторски текст.

На 15 юни в храма от 17.00 часа отец Йордан ще сподели преживявания, мисли и спомени от Атон.

Пред читалището в кв. “Зора” ще се проведе специален празник за най-малките на 16 юни под мотото “Усмихни се с мен”. Той ще започне в 17.00 часа.

В празничния за жителите на старозагорския квартал ден – 19 юни, от 9.00 часа ще бъде отслужена литургия в храм “Св. Паисий Хилендарски”, а вечерта пъстро тържество ще отбележи повода. От 18.30 часа започва музикална програма, която включва концерт на оркестър “Авлигите” с ръководител Стайко Златев, Детски танцов състав “Тракийче” при НЧ “Г. Бакалов” и Мъжка фолклорна група “Тракиец” с ръководител Кирил Георгиев.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн