Откриват националната жътвена кампания в старозагорското с. Боздуганово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1IMG_2Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще открие официално жътвената кампания на 28 юни в землището на село Боздуганово, област Стара Загора. Наред с Жътва 2022 Управителният съвет на НАЗ ще направи и традиционното зажънване на ръжта по проекта “Хляб на мира”.

Програмата започва от 11.00 ч., а домакин е Тракийският съюз на зърнопроизводителите.

Поканени на събитието са министърът на земеделието Иван Иванов, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Николай Каварджиклиев и изпълнителният директор на “Напоителни системи ЕАД” Николай Чалъков.

Проектът “Хляб на мира” е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Проектът стартира през 2012 г., като добитата ръж от полето около Помирителната църква в Берлин е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2013 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави.

НАЗ е официален партньор по Проекта за България от самото му начало. Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната поема отглеждането на ръжта.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн