Двама братя върнаха спортната слава на Стара Загора при вдигането на тежести

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_20220613_143121Двама старозагорци – братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, завоюваха медали от Европейско първенство по вдигане на тежести, провело се в Тирана. Двете млади старозагорски надежди вдъхнаха нов живот на славата при щангите под липите. 22-годишният Валентин е шампион в категория до 67 кг, а 19-годишният Габриел донесе на града бронзов медал в категория до 61 кг. И двамата са категорични, че се готвят усилено за бъдещи успехи и предстоящото Световно първенство в Колумбия през декември.

За Стара Загора последният спечелен медал от Европейско първенство по вдигане на тежести при мъжете е от 1970 година, стана ясно по време на срещата на спортистите със зам.-кмета Красимира Чахова и началника на отдел “Спортни дейности” Петко Крумов.

“Конкуренцията е голяма и всички се борят за медалите. Изключителна чест е, че успяхме да ги спечелим. Благодаря на нашия треньор за усилията и вярата в нас” – каза Валентин Генчев. “Не беше лесно, подготовката е дълга и трудна, но продължаваме да работим за още по-добри успехи занапред. Огромни благодарности към нашия треньор” – допълни неговият брат Габриел.

“Щастлива съм, че днес приветствам тези момчета. Горди сме с вашите постижения, горди сме, че прославяте Стара Загора с отличията си. Много труд стои зад тези отличия, но вие връщате славата и успехите за града ни – каза зам.-кметът Красимира Чахова. – Валентин Генчев е носител и на приза “Спортист на годината” за миналата година, което показва надграждането и мотивацията му”, отбеляза още ресорният зам.-кмет.

Председателят на спортен клуб по вдигане на тежести “Берое” доц. Димитър Димитров изрази своите благодарности към кмета на Стара Загора Живко Тодоров за подкрепата към спорта и оценения труд на спортистите и екипите, които работят с тях.

“Пожелавам на момчетата най-вече да са здрави и да се стремят към още повече медали!” – с гордост и признателност допълни техният треньор Стоян Стоянов.

Почетни плакети и подаръци на младите спортисти бяха връчени от името на Община Стара Загора.

IMG_20220613_143158IMG_20220613_111031
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн