Наградиха участниците в Детска полицейска академия в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3247IMG_3242Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов и началникът на отдел “Опазване на обществения ред и управление на кризи” Пламен Тодоров бяха гости на най-малките служители на реда – участниците в Детска полицейска академия. Домакин на събитието днес бе гл. инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ – Стара Загора.

29 четвъртокласници от Начално училище “Димитър Благоев” получиха днес дипломите си за успешно завършен и втори етап от превантивната програма. Децата преминаха през двугодишен курс и придобиха различни знания и умения, благодарение на Първо РУ – Стара Загора, РД ПЗБН – Стара Загора, Регионална здравна инспекция, Районен съд и Районна прокуратура.

Малчуганите имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на органите на реда, да получат насоки за оказване на първа помощ, как да карат безопасно велосипед и тротинетка, как да бъдат полезни на себе си и съучениците си. Те участваха и в инсценирано дело, като имаха тематични занимания в съда и прокуратурата под липите.

Превантивната програма “Детско полицейско управление” цели да подготви под формата на игра децата за справяне в трудни ситуации. Партньори на инициативата са Община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

IMG_3263IMG_3237IMG_3273
#svz

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн