Медицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора дипломира 217 абсолвенти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

шапкиDSC_6487На тържествена церемония Медицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора дипломира 217 абсолвенти. От тях 93-ма лекари, сред които 62-ма българи и 31 чуждестранни студенти. Средният успех на випуска е много добър 4,80, а отличниците са 10.

Дипломи получиха 24 медицински сестри, 13 акушерки, 17 бакалаври в специалност “Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, 23 бакалаври специалност “Социални дейности”, 8 в “Управление на здравните грижи”, 7 в “Здравен мениджмънт” и общо 32-ма в магистърските специалности “Управление на здравните грижи” и “Здравен мениджмънт”.

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков поздрави дипломантите и им благодари още веднъж за доброволния труд, който положиха в борбата с пандемията от COVID-19: “Поздравявам Ви, че сте избрали най-благородните професии – да помагате на хората! Пожелавам Ви винаги да бъдете на страната на доброто и истината. Останете в България, работете тук и тук създайте семейства, тук си купете жилища и създайте тук Вашата кариера – това ще бъде най-доброто за България, останете в родината! Ако искате да се занимавате с наука и преподаване, Тракийският университет отваря широко вратите си за Вас. Вас са Ви обучавали професори и доценти, които са не само с национално, но и със световно значение и компетенция. Затова нямам съмнение, че Вие ще се развиете като добри специалисти. Никога не късайте връзката с университета. Желая Ви от сърце попътен вятър, здраве и добро кариерно развитие.”

С аплодисменти абсолвентите приветстваха своя декан доц. д-р Юлиан Ананиев за академично слово. От своя страна той реши да ги изпрати с кратка притча, в която всеки може да намери частица от себе си, но основната поука от нея бе младите хора да бъдат благодарни на родителите си за дългогодишната подкрепа в следването и да оценят високо старанието и обичта на най-близките си хора. След края на красивата история доц. Ананиев се обърна към препълнената от родители аула и им благодари и от свое име за подкрепата. Той приветства абсолвентите: “Млади приятели, скъпи колеги, желая Ви най-ценното във Вашите професии – бъдете най-вече непримирими, бъдете смисълът на всяко ваше действие и никога не изневерявайте на истината. Борете се за всеки един човешки дъх, за всяка искра надежда, за всяка една протегната ръка. Бъдете хора! На добър час!”.

Новодипломираните лекари положиха тържествено Хипократовата клетва.

Всички останали медицински лица също се заклеха в добросъвестно изпълнение на служебния дълг към човешкия живот.

На събитието присъстваха ректорското, деканските и директорските ръководства, гости от други медицински университети, ръководители на различни здравни институции и дружества, медии, близки и родители на абсолвентите.

Всички 53-ма отличници от випуска получиха грамоти и подаръци за старанието си през годините.

А след получаването на всички дипломи 217 академични шапки излетяха към небето, за да поставят началото на кариерата на младите хора, избрали хуманността за професия.

DSC_6432DSC_6462DSC_6449DSC_6483DSC_6401DSC_6528
DSC_6554DSC_6489
#svz

share button


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн