Задържаха 21-годишен – пак карал надрусан след две присъди за същото

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем В.Г., на 21 г., за това, че на 07.06.2022 г. в гр. Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес“, след употреба на наркотично вещество – канабис и метамфетамин, установено по надлежния ред. Деянието е извършено повторно. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 07.06.2022 г. на път І-5 в землището на Стара Загора В.Г. управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“, и бил спрян за проверка от служители на ТОЛ. Те забелязали, че водачът е в недобро състояние и сигнализирали полицейски служители. В.Г. бил тестван с техническо средство, което отчело употреба на канабис и метамфетамин.

В.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан и преди и има две присъди за същото по вид престъпление. Последното му наказание лишаване от свобода е изтърпяно през 2021 г.

Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе днес в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Г.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн