Задържаха 48-годишен в Габарево за притежание на марихуана и метамфетамин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за притежание на марихуана и метамфетамин
Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.Ф., на 48 г., за това, че на 27.05.2022 г. в с. Габарево, общ.Павел баня, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – 158 грама марихуана и 5 грама метамфетамин, всичко на обща стойност 1068 лева, установено по надлежния ред с физико-химическа експертиза – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1, предл.1 от Наказателния кодекс.

На 27.05.2022 г. в условията на неотложност е извършено претърсване в имот – къща с двор в с.Габарево, обитавана от А.Ф. В двора са намерени укрити двата вида наркотични вещества, който са иззети. С постановление на наблюдаващия прокурор А.Ф. е задържан за срок от 72 часа. Той е осъждан и преди, включително за държане на наркотични вещества. Последното му наказание от 2 години лишаване от свобода е изтърпяно през 2018 г.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн