Жена, представяла се за адвокатка по европроекти, измамила две старозагорски фирми с 52 хил. лв.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Д.А., на 55 г., за това, че в периода от 7 август до 18 септември 2017 г. в Стара Загора, при условията на продължавано престъпление и на повторност, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага е поддържала заблуждение у две лица и с това е причинила имотна вреда в размер на общо 52 000 лева на две търговски дружества. Измамата е в големи размери и представлява особено тежък случай. Престъплението е квалифицирано по чл. 211, вр. чл. 210, ал.1, т. 4, вр.чл. 209, ал.1, вр.чл.28, ал.1, вр.чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата Д.А. се представяла за адвокатка, която подготвяла документи за кандидатстване по европроекти в областта на земеделието. Свързала се с представители на две фирми със седалище в Стара Загора, развиващи дейността си в този отрасъл и им обещала кандидатстване и одобрение за финансиране. Тъй като сроковете за кандидатстване били кратки, следвало предварително да се отпуснат от тях парични суми. Така представители на двете фирми извършили преводи по посочени от нея сметки за общо 52 000 лева на определени вноски.

Д.А. обещавала, че ще използва парите, за да включи фирмите в земеделски реклами, панаирни изложения, презентации и др. По-късно представителите на двете фирми разбрали, че са били измамени, подали сигнал в полицията и е започнало разследване. Парите до момента не са възстановени. Д.А. няма юридическо образование, нито квалификация да извършва дейност по европроекти.

Д.А. е осъждана и преди за измами. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн