Учредяват регионална структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1753От 12:00 часа днес в зала 1 на хотел „Верея“ в Стара Загора ще бъде учредена областната структура на Българския фермерски съюз. Председател на организацията в национален мащаб е Георги Стоянов, който дълги години е заемал различни позиции в ДФ „Земеделие“, а от 2016 година предоставя консултации в аграрния сектор.

Целта на създаването на Съюза и неговите областни структури е да обедини идеите и концепциите на производители и преработватели от цялата страна и от всички браншове, да отстоява политиките и интересите на неговите членове пред държавните органи, да дискутира и прилага успешно правилата на селскостопанската политика на Европейския съюз, да насърчи сътрудничеството между българските и чуждестранни партньорски организации, да представя пред законодателната и изпълнителната власт належащите проблеми в сектора и да разработва устойчиви стратегии за развитие. До момента са учредени структури в София, Смолян и Челопеч. След Стара Загора предстои създаването на такива и в Самоков, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Благоевград, Добрич, Силистра, Велико Търново и други.

Български фермерски съюз обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число: растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и др.
#

spodelime


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн