Тракийският университет дипломира 115 ветеринарни лекари

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_4867DSC_4393115 ветеринарни лекари, сред които и 11 чуждестранни студенти от програмата на английски език, се дипломираха днес на тържествена церемония в Тракийския университет.

На промоцията присъства ректорското ръководство, водено от ректора доц. Добри Ярков, декански и директорски ръководства на университета, представители на местна и държавна власт, както и представители на бизнеса, родители и близки на най-новите ветеринарни лекари.

Поздрав към тях отправи ректорът доц. д-р Добри Ярков, който също е част от академичната общност на Ветеринарномедицинския факултет: “Вълнувам се особено много в днешния ден, защото и аз съм възпитаник на този факултет, кариерното ми развитие е изминало тук, за да стигна днес до отговорната длъжност “ректор” – каза той. – Тракийският университет е интернационален, а Ветеринарномедицинският факултет е със сериозно международно значение, с европейска акредитация и е в т.н. “шампионска лига” на ветеринарните факултети в Европа и Вие трябва да се гордеете, че завършвате тук. 21 век ще бъде Златният век за ветеринарната медицина, ветеринарните лекари са все по-уважавани, защото хуманната медицина лекува хората, а ветеринарната човечеството. Желая Ви добро кариерно развитие, творете, работете и вдигайте имиджа и репутацията на професията “ветеринарен лекар”. Успех! Бъдете здрави! И не забравяйте, че Тракийският университет държи широко отворени вратите за всички, които искат да се занимават с наука и преподаване. Попътен вятър!” – пожела ректорът.

Академично слово произнесе деканът на ВМФ проф. д-р Тодор Стоянчев: “Скъпи абсолвенти, поздравявам Ви с тържественото Ви включване в голямото семейство на ветеринарните лекари. За 6 години тук придобихте знания и умения. Пожелавам Ви да намерите онази работа, която Ви носи удовлетворение, там, където ще се чувствате добре. Не търсете най-скъпо платената длъжност, търсете мястото, в което ще се чувствате полезни за животните, мястото, в което ще се чувствате добре с положителните отзиви на стопаните. Вие сте поканени и при нас – като асистенти и докторанти във Ветеринарномедицинския факултет, където може да имате сериозно кариерно развитие в България и в чужбина, а после да предадете своя опит при развитието на следващите студенти по ветеринарна медицина. Бъдете благодарни на своите родители, които са инвестирали във Вас 6 години и не забравяйте всички приятелски взаимоотношения помежду си, празнувайте заедно своите успехи. Добре дошли сте винаги в Тракийския университет!”

Абсолвентите бяха поздравени лично и от Пламен Абровски – председател на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание на Република България, инж. Валентин Чамбов – зам.-министър на земеделието, проф. д-р Наско Василев – Областен управител на област Стара Загора, проф. Христо Даскалов – изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, както и от курсовия им ръководител д-р Иван Фасулков, който беше посрещнат с бурни аплодисменти от своите студенти.

След приветствията ветеринарните лекари положиха тържествено Хипократовата клетва и получиха своите дипломи.

Средният успех на курса от цялото следване на випуска абсолвенти, обучавани на български език, е Добър 4,02.

Средният успех на завършващите студенти, обучавани в англоезичната програма, е Добър 4,39.

Първенците по успех бяха удостоени с грамоти и подаръци.

DSC_4416DSC_4374DSC_4401DSC_4410DSC_4462DSC_4487DSC_4499
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн