Четвъртокласници от Начално училище “Димитър Благоев” наблюдаваха симулативен съдебен процес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2787IMG_2805Ученици от Начално училище “Димитър Благоев” наблюдаваха симулативен съдебен процес, който се проведе днес в зала №5 на Районен съд – Стара Загора. Съдия Дарина Стоянова даде ход на дело, свързано с непристойна проява, отправяне на заплахи и нарушения на обществения ред. Прокурор по делото бе Неделчо Тончев от Районна прокуратура – Стара Загора. Децата имаха възможност да видят въвеждането на обвиняемия в съдебна зала и изслушването на свидетелите по делото. В ролята на обвиняем и свидетели влязоха полицейски служители от Първо РУ – Стара Загора. Спрямо обвиняемия бе постановено решение по чл.1, ал.2 от Указа за борба с дребното хулиганство изразяващо се в задържане за две денонощия и глоба в размер на 100 лв.

Симулативният съдебен процес бе реализиран в партньорство между Първо РУ – Стара Загора, Районен съд Стара Загора, Районна прокуратура – Стара Загора и Охрана на съдебната власт.

Четвъртокласниците от начално училище “Димитър Благоев” през тази година се обучават във втория етап от двугодишното обучение по превантивната програма “Детско полицейско управление”, която има за цел под формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации и за опазване на своя живот и този на приятелите си. По тези теми през изминалата година с децата работи полицейски екип от Първо РУ- Стара Загора.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн