Конкурс за съфинансиране на културни проекти обяви Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

__Obshtinata 660 - CКонкурс за съфинансиране със средства от общинския бюджет на културни проекти в областта на изкуствата и културата обяви Община Стара Загора. Крайната дата за кандидатстване е 30 юни. Крайният срок за разглеждане на постъпилата документация е 20 юли. Предвидените средства, съгласно решение на Общински съвет, са общо 30 хил. лева. Важно условие е проектите да бъдат реализирани до 30 ноември. Проектните предложения се подават на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107, ет. 7, стая 703. Информация може да бъде получена чрез e-mail: kulturni-proekti@starazagora.bg или на телефон: 042 614 863, Екатерина Радукова.

Необходимо е дейностите, които ще се изпълняват, да бъдат на територията на общината, гласят още условията на конкурса. Проектите трябва да бъдат в следните направления: създаване, съхраняване и разпространение на произведения на изкуството и културата; организация на фестивали и конкурси в областта на културата и изкуствата; образователни и обучителни инициативи в областта на културата и изкуствата; научни изследвания в областта на културата и изкуствата; въвеждане на експериментални/иновативни форми на културна дейност; промотиране на културен продукт и възможностите на Стара Загора като утвърден културен, образователен и университетски център; проучване, опазване и популяризиране на културно-историческото наследство; създаване на интегриран туристически продукт на база хилядолетното историческо наследство; международна културна дейност; стимулиране на любителското творчество.

Сред критериите за оценка на предложенията са творческа и социална ефективност, оригиналност и иновативност, методологична и организационна осигуреност на проекта, устойчивост на резултатите и други.

Правилникът за условията, реда и критериите за съфинансиране на културни проекти, както и необходимите приложения са достъпни на официалната интернет страница на Община Стара Загора – https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-1113-otnosno-obyavyavane-na-konkurs-za-safinansirane-sas-sredstva-ot-byudzheta-na-obshtina-stara-zagora-na-kulturni-proekti
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн