Детски лекоатлетически празник готвят за 1 юни СКЛА “Берое” и ГК “Липа”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Детски спортен празник програма-1Спортния клуб по лека атлетика “Берое” и Граждански клуб “Липа” организират истински спортен празник за Деня на детето 1 юни на откритата лекоатлетическа писта на стадион “Берое”. В него ще се включат 154 деца от 1 до 4 клас, които тренират в клуба. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 1 и 2 клас и от 3 и 4 клас.

“Това ще бъде вътрешно състезание, което ще започне в 17,20 ч. и ще приключи в 20.00 часа на 1 юни”, каза членът на УС на СКЛА “Берое” Емилия Драгиева.

Децата от 1 и 2 клас ще бягат в серии по 50, 60 и 200 метра с финал по време и ще направят щафетна игра. Батковците и каките от 3 и 4 клас ще направят щафетни игри и ще бягат на 400 метра.

Събитието се провежда под мотото “Детски олимпийски надежди” и се осъществява с подкрепата на Граждански клуб “Липа”. Всички 154 участници в състезанието ще получат медали. Отделно ще бъдат наградени с медали и класиралите се на първо, второ и трето място. Всяко дете ще получи и торбичка с лакомства и фланелка с логото на СКЛА “Берое”.

В Спортния клуб по лека атлетика “Берое” в момента тренират общо 240 деца, като 180 от тях са на възраст от 1 до 4 клас. Най-малките атлети са на 6-годишна възраст. Клубът пази традициите на Стара Загора като град на леката атлетика, който ражда шампиони.

На 1 юни в 17.20 часа заповядайте на стадион “Берое”, за да аплодирате бъдещите шампиони на Стара Загора. Входът е свободен.

Емилия Драгиева

Емилия Драгиева

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн