Пъстри събития в Стара Загора по повод Деня на детето – 1 юни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1 uniОбщина Стара Загора е подготвила пъстра програма с разнообразни събития по повод Деня на детето – 1 юни. От 10.00 до 13.00 часа парк “Пети октомври” ще бъде огласен от концерт на малчуганите от детските градини. Централният парк ще бъде изпълнен с настроение и творчество – ще има арт работилници и ателиета на НЧ “Родина 1860″, НЧ “Димитър Наумов 1908″, НЧ “Просвета 1898″, НЧ “Стефан Генчев 1901″ и НЧ “Христо Танев 2020″, Регионален исторически музей, Интеракт клуб – Стара Загора, ЦПЛР – Астрономическа лаборатория и СДДЖ, както и на “Зелени балкани”. Малките и вече пораснали старозагорци ще могат да изработят колажи с цветни хартиени форми, да си направят сапун, да майсторят свещи, бижута, да рисуват върху текстил, както и да добият още интересни творчески умения. Ще има йога за деца, наблюдения на Слънцето и активността му, много игри и демонстрации.

От 11.00 часа в парк “Александър Стамболийски” ще се проведе инициативата “Безопасна ваканция”, кампания на ЦПЛР – Стара Загора, Младежки общински съвет. В нея ще се включат преставители на ОД на МВР, ПБЗН и отбора “Млад огнеборец”, “Детско полицейско управление”, както и младежката група към БЧК, РЗИ и МКБППМН.

През деня ще има и още интересни събития – в Културен център “Стара Загора Международният филмов фестивал “Златната липа” ще поздрави децата с три филма – датския “Създатели на сънища” – от 11.00 часа, латвийския “Смотанячки” – от 13.00 часа и българския “Жири” – от 15.00 часа.

В Детския отдел на библиотека “Родина” от 11.00 до 11.40 часа ще има мултимедийна презентация, кръстословица, литературно четене, творческо ателие и изработване на картичка-апликация “Дъга” с участието на децата от 3-ти клас на IX ОУ “Веселин Ханчев”.

От 17.30 часа на основната сцена на Държавен куклен театър ще започне “Джелсомино в страната на лъжците” по Джани Родари. Входът е свободен.

От 18.30 часа в парк “Артилерийски” – юг, на арт сцената ще се състои фолклорен концерт на танцовите школи при НЧ “Настроение 2017″ и ДЮТС “Броеничка”.

На сцената пред Община Стара Загора, от 18.00 часа, ще започне концерт на ДЮССИ “Allegra”.

На 2-ри юни в парк “Артилерийски”, от 17.00 часа, ще се проведе детски празник със занимателни игри и състезания – “Играй с приятели офлайн”. Организатори са Лайънс клуб – Стара Загора.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн