Близо 60 предложения ще разгледат общинските съветници в Стара Загора на 26 май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

__Obshtinata 450х300 2019На редовното си заседание за месец май общинските съветници на Стара Загора ще разгледат близо 60 предложения. Това стана ясно след проведения днес Председателски съвет.

По време на сесията местният парламент ще гласува на второ четене Правилник за организацията на дейността на общинско предприятие “Гробищни паркове”, както и своя Етичен кодекс.

Съветниците ще обсъдят и нова цена за ползване на лагери от ученици за летен отдих, гласи предложението за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

По време на тридесет и деветото заседание на ОбС ще бъде гласувано приемане на Правилник за изменение на Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора. В предложението е записано отпусканата сума да бъде автоматично актуализирана с размера на увеличението на минималната работна заплата в страната за съответния период.

Предстои утвърждаване на промени в Общинската транспортна схема, приемане на Програма за развитие на туризма на територията на Община Стара Загора за 2022 г. и отчета за изпълнението на програмата за изминалата година.

Съветниците ще разгледат и Декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.
#svz

share button


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн