Делегация от кипърския град Ларнака посети Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0676ИМГКипърска делегация, включваща кмета на град Ларнака – Андреас Вирас, директора Анди Лопас и директора по академичните въпроси Никодимос Лоизу на Alexander College – гр. Ларнака, бе посрещната в Община Стара Загора от зам.-кмета Милена Желева. Посещението е по покана на ръководството на Тракийския университет, а домакин на визитата е деканът на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет – проф. д-р Тодор Стоянчев.

“Добре дошли в нашия прекрасен град. Радвам се, че има толкова добро сътрудничество между образованието и местната власт в Ларнака. Нашият стремеж е да бъдем в синхрон по подобен начин с Тракийския университет”, каза зам.-кметът по култура, туризъм и младежки дейности. “Работим активно по различни проекти и това вече дава добри резултати. Имаме много общи цели, но и дълъг път, който трябва да извървим. Вашият добър опит и практики ще бъдат изключително полезни и за двете институции”, допълни тя.

“Сътрудничеството с Кипър е естествено, защото имаме студенти от там. Продължаваме активно да работим към привличане на нови. Партньорството, което има в Ларнака между университет и местна власт, дава добри възможности за развитие на младите хора. Кметът г-н Вирас е находчив и иновативен в това отношение. Затова сме сигурни, че и тук може да вървим по този път”, обобщи мотивите за поканата на кипърските гости проф. Стоянчев.

“Благодарим за посрещането и гостоприемството на Община Стара Загора. Очаровани сме от това, което видяхме”, сподели кметът на Ларнака Андреас Вирас. “Отдаваме голямо значение на образованието и работата ни с университета е от първостепенна важност. Виждаме голямо бъдеще и залагаме на инвестиции в сектора. Разширяване на нашите партьорства е един от мотивите ни за посещението в Стара Загора. Имаме опит и знания в сферата на хуманната и ветеринарната медицина и ще си бъдем взаимно полезни както с Тракийския университет, така, надявам се, и с местната власт занапред”, допълни той.

Кметът на Ларнака получи пластика с герба на града, както и тематични подаръци, които да напомнят за старозагорската 8-хилядна история. Зам.-кметът Милена Желева прие сърдечно знака на Alexander College – плакет с лика на Александър Велики.

В срещата активно участие взеха още проф. д-р Костадин Костадинов, Георги Симеонов – директор на дирекция “Инвестиции и европейски програми” на Община Стара Загора и Наташа Койнарска – инспектор “Чуждоезиково обучение” на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет.

IMG_0674IMG_0682IMG_0672
#

svz

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн