Кметът Галина Стоянова представи врид директора на Общинския театър в Казанлък Веселин Плачков

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20 (6)28 (2)Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес с временно изпълняващия длъжността “Директор” на Общински театър “Любомир Кабакчиев” Веселин Плачков. В Общината тя го представи пред театралния състав и отбеляза, че “новият директор е най-доброто, което може да се случи на казанлъшкия театър”. Галина Стоянова подчерта, че кандидатурата на популярния български актьор е отговорила на три ключови изисквания: да е творец, да е разпознаваем в Казанлък и да има авторитета на доказала се личност в театралните среди у нас. “Общинският театър е в много добра кондиция – материално, организационно, професионално. Направете хубав екип!”, обърна се Галина Стоянова към състава на общинския театър.

Веселин Плачков увери, че идва в Казанлък с желанието да надгражда постигнатото. Той се представи накракто пред казанлъшките си колеги. Роден е в Белене, с родители самодейци и от малък играе на местната читалищна сцена. Завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2003 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова. После започва работа в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен, където остава близо 14 години. “Не обичам компромисите и затова се оттеглих от щатната длъжност на свободна практика – разказа Плачков. – За мен преди всичко творците трябва да са нужни, парите ще дойдат. Ние трябва основно да възпитаваме публиката, не толкова актьорите. Публиката трябва да се бори за билетите, а не организаторите на театъра да ги разнасят” – сподели новият временно изпълняващ директорската длъжност в казанлъшкия театър. “Актьорската професия трябва да се упражнява с достойнство, с мисъл и с публика, която има желанието да ни гледа” – посочи Веселин Плачков. “Винаги съм насреща! За всяко нещо! Звънете!” – прикани той колегите си в театъра на Казанлък.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн