Десетки ученици се включиха в първия спортен празник за тийнейджъри в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0448IMG_0319По случай Международния ден на предизвикателството и спорта днес в старозагорския парк “Артилерийски” се провежда първият по рода си спортен празник за тийнейджъри “SporTeen Day”. В него се включиха десетки ученици от много старозагорски училища.

“Радвам се, че днес ще бъдем заедно днес в първия по рода си спортен празник за тийнейджъри. Пожелавам ви не само в днешния ден да спортувате, а той да бъде във вашето ежедневие”, обърна се към присъстващите зам.-кметът Красимира Чахова. Тя и началникът на отдел “Спортни дейности” Петко Крумов се включиха във волейболен мач.

Учениците мерят сили в състезания по минифутбол, баскетбол 3×3, волейбол, тенис на корт и дартс. За любителите на по-силовите спортове се проведе и демонстрация на канадска борба.

В следобедните часове различни клубове свободно ще представят своите спортове за всички, които имат желание да пробват своите умения. От 14:00 часа младият кмет на Млада Загора Гергана Желева ще запознае присъстващите с проекта “Пътят към Европа”, който представя по интересен начин програмата “Еразъм +” и възможностите, които тя предлага.

От 16:00 часа е насрочен празничен концерт с изпълнения на старозагорски танцови и вокални школи, сред които Хроматикс- група за поп и джаз пеене при НУМСИ “Христина Морфова”, хип хоп школите Scary ShadowZzz и Do it Crew. В събитието ще се включи и балетът на Държавна опера Стара Загора. Специален гост ще бъде любимата и популярна поп изпълнителка Дарина Йотова – Дара. Тя ще представи някои от най-популярните си парчета и ще зарадва своите фенове с последните си хитове.

Водещ на събитието ще бъде известният изпълнител, танцьор, влогър и инфлуенсър Ballan, който ще поднесе много изненади на своите фенове.

В събота и неделя на спортните площадки зад Централна поща в Стара Загора се провеждат седмите работнически спортни игри, организирани от КНСБ и с подкрепата на Община Стара Загора.

IMG_0440IMG_0326IMG_0356IMG_0387IMG_0317IMG_0303
#svz

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн