Откриха десетата Областната панорама на професионалното образование в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0284IMG_0300Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя, Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, организираха десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Общо 15 шатри са подредени в пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики“ между бул. „Митрополит Методий Кусев“ и бул. „Руски“. В тях представители на Тракийски университет, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня”, ПГ по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров”, ПГ по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски”, Спортно училище „Тодор Каблешков“, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, ПГ по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев”, ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Средно училище „Христо Ботев“, Средно училище „Иван Вазов“, Национална ПГ по ветеринарна медицина „Иван Павлов”, ПГ по електроника „Джон Атанасов” и Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в училището, както и новостите в професионалното образование.

„За десети път създаваме предпоставка да улесним избора на младите хора, завършващи основно образование, и техните родители да направят верния избор към бъдещата професия. Това юбилейно издание се радва на все повече участници, защото все повече училища се включват, което прави интереса много голям. Тук всеки може да се запознае с програмите, които предлагат професионалните училища в града“, каза в приветствието си ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. Тя благодари на всички бизнес структури, които подпомагат и дават възможност за провеждане на различни обучения и практики на ученици в производствените си бази.

„С гордост Регионалното управление по образованието е партньор при провеждането на регионалната панорама по образование. Всички ние сме горди, че толкова много училища ще представят своите професии и програми. Ние отчитаме напредък в професионалното образование и обучение“, каза ВриД началник на РУО Стара Загора Милена Йолдова-Стоянова.

„Областната панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране става всяка година по-мащабна и интересна. Увеличеният брой фирми, които подкрепят Панорамата, показва засилващия се интерес и роля на професионалното образование за развитието на икономиката в Старозагорския регион“, допълни председателят на Търговско- промишлената палата Олег Стоилов.

Щандовете ще бъдат отворени днес до 19:00 часа и утре от 10:00 до 13:00 часа. За трета поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн