Шествие на “Безсмъртният полк” в Стара Загора за седма година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Bezsmartniat polkОбщинският съвет на БСП – Стара Загора, Общинският съвет на Българския антифашистки съюз, ПП “Русофили за възраждане на Отечеството”, Национално движение “Русофили” – Стара Загора и други леви политически партии и сдружения организират честване на Деня на победата – 9 май.

На 9 май, понеделник, от 18 часа пред Паметника на съветския воин в парк “Митрополит Методий Кусев” заедно ще отдадем почит на загиналите воини. Оттук ще тръгне Шествието на Безсмъртния полк като маршрутът е по булевард “Митрополит Методий Кусев” до Братската могила на загиналите антифашисти в парк “Пети октомври” – се казва в разпространеното от Областния съвет на БСП съобщение.

* * *
“Безсмъртният полк” е обществена акция, чиято основна цел е да се опази българската антифашистка памет. В ежегодното шествие се включват родственици и наследници на българи – участници във Втората световна война като част от Трети украински фронт. У нас инициативата се провежда от 2016 година и Стара Загора е сред градовете, които организират инициативата оттогава. Участието в “Безсмъртния полк” е доброволно.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн