Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

94037378_105480894476158_6330852137278373888_nОбщина Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлената палата, Клуба на работодателя и Центъра за подкрепа за личностно развитие организират Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучението в учебните заведения в Област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

Събитието ще се проведе на открито на 13 май от 10:00 до 19:00 часа и на 14 май от 10:00 до 13:00 часа и ще бъде разположено на бул. “Цар Симеон Велики” между пресечките на бул. “Митрополит Методий Кусев” и бул. “Руски”.

В него ще се включат: Тракийски университет, ПГ по облекло и хранене “Райна Княгиня”, ПГ по механотехника и транспорт “Никола Йонков Вапцаров”, ПГ по електротехника и технологии “Георги Сава Раковски”, Спортно училище “Тодор Каблешков”, ПГ по строителство, архитектура и геодезия “Лубор Байер”, Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски”, ПГ по строителство и дървообработване “Инж. Недьо Ранчев”, ПГ по компютърни науки и математически анализи “Проф. Минко Балкански”, Средно училище “Христо Ботев”, Средно училище “Иван Вазов”, Национална ПГ по ветеринарна медицина “Иван Павлов”, ПГ по електроника “Джон Атанасов” и Национално училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова”.

Образователните институции ще представят чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в учебните заведения, както и новостите в професионалното образование.

За трета поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. В нея се включват училищата от област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса от региона, които чрез видеа представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в образователните институции, и потребностите на пазара на труда в региона. Видеата са публикувани на Фейсбук страницата на събитието – “Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране”.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн