Старозагорска детска градина е координатор по международен проект “Агресия! Не, благодаря!”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

лого-мир-еразъм_най-5433Старозагорската детска градина №20 “Мир” е координатор на Международен проект “Агресия! Не, благодаря!”. Партньори в него са училище “Сара Монти” от Италия, Общинска детска градина в град Дебър – Северна Македония, Детска градина в град Плоещ – Румъния и деца от предучилищна група в турския град Мерсин, област Анталия.

“Целта на проекта е разработване на план и методология за работа с деца с агресивно поведение. Всяко партньорско заведение ще допринесе за популяризиране на темата и ще предложи решения за справяне с агресията”, разказа Петя Копанова, директор на ДГ “Мир”.

Тя допълни, че от 9 до 13 май Стара Загора ще бъде домакин на първата среща на живо между участниците в проекта. По време на посещението бъдат представени техники за управление на агресията за релаксация, емоции и решаване на проблеми.

“През последните години детските градини в Община Стара Загора провеждат дейности, които излизат далеч извън задълженията им. Показателно е, че ДГ “Мир” организира научния си потенциал за решаване на този много труден проблем, а заедно с това е координатор на международната инициатива. Още по-полезно е решението на организаторите след приключване на проявите, те да се популяризират максимално и да се популяризират. Всички занимания за възпитанието на децата са похвални!”, каза зам.-кметът Иванка Сотирова.

В проекта ще се включат 250 деца от старозагорската детска градина, които ще вземат участие в различни игри, както и за изработването на клипове и презентации.

Стойността на проекта е 143 хил.евро и е финансиран по програма “Еразъм+”.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн