Задържаха двама с половин килограм кокаин, трети е под домашен арест

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо И.Т., на 39 г., и Е.Д., на 40 г., привлечени като обвиняеми за това, че без надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение високорисковото наркотично вещество – кокаин – престъпление по чл. 354а ал. 1 вр. чл. 20, ал.2 от Наказателния кодекс. Спрямо третия обвиняем Д.А., на 30 г., е взета мярка за неотклонение “домашен арест”.

Установено е, че на 29. 04. 2022 г. в с. Ракитница, обл. Стара Загора, тримата обвиняеми пътували в два леки автомобила, които били спрени за проверка от полицейски служители. След извършено претърсване в една от колите е било открито наркотично вещество с тегло 500 грама, което при тестване е реагирало на кокаин. И.Т., Е.Д. и Д.А. са били задържани.

Престъплението, за което са привлечени като обвиняеми тримата мъже, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн