Задържаха обвиняем за грабеж в Раднево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKДнес, 21.04.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 39 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 27.11.2021 г. в гр. Раднево, обл. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, в която е имало пари и вещи на обща стойност 342 лв., от владението на другиго с намерение противозаконно да ги присвои. Той е употребил за това сила и грабежът е придружен с многостепенна средна телесна повреда и представлява опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.199 ал.1 т.3 и т.4 от Наказателния кодекс.

На 27.11.2021 г. около 21.30 ч. И.И. проследил 64-годишна жена, която се прибирала от работа. Той я съборил на земята, започнал да я удря по главата, след което взел дамската й чанта и избягал. Пострадалата била настанена за лечение в болница с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. По случая е започнало разследване. Обвиняемият е бил установен и задържан от полицейски служители на 20 април 2022 г. С постановление на наблюдаващия прокурор задържането му е било удължено за срок до 72 часа и е внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на протестиране или обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн