Откриха изложба “Най-ценните документи от държавните архиви” в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9822IMG_9847Изложба “Най-ценните документи от държавните архиви” беше открита снощи във фоайето на Регионална библиотека “Захарий Княжески” по повод 70 години Държавен архив Стара Загора.

“Всички ние сме хора, които се впечатляват от аромата на хартията, носеща посланията на времето. Няма човек, който да не е посетил Държавен архив Стара Загора и да не е бил посрещнат радушно и с внимание. Високият професионализъм, с които бележат своята работа е мерило за смисъла на професията, която изповядват като кауза”, каза по време на откриването началникът на отдел “Култура” в община Стара Загора Диана Атанасова.

Тя благодари за добрата съвместна работа през годините и пожела много нови издания да бъдат реализирани.

Изложбата представя 30 табла, които показват “Диарбекирските спомени” на съратника на Левски поп Минчо Кънчев и “Бележки по старозагорските въстания” на Христо Шиваров, секретар-деловодител на революционния комитет, основан в Стара Загора.

В Деня на архивиста – 9 юни, ще бъде открита голяма изложба в алеята “Стара Стара Загора” в парк “Пети октомври”.

IMG_9833IMG_9825
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн