„България пее – Стара Загора” – хоров концерт на 16 април в Лапидариума

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

BG_pee_StZ_16april2022На 16 април, събота, от 16.30 часа в Лапидариума на РИМ, ще се проведе Хоров концерт, част от Националната инициатива „България пее”.
Това е инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. На местно ниво организатор е Община Стара Загора, със съдействието на НЧ „Родина-1860”.

Шестото издание на „България пее” ще се проведе от 15-ти до 17-ти април 2022 година на територията на цялата страна.

За първи път нициативата стартира през 2016 година. С нея ще се отбележи началото на честванията, посветени на 90-годишнината от създаването на Българския хоров съюз.

Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократично и въздействащо изкуство. Да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България по нов начин и в нов мащаб. Да обедини хоровете от страната в името на обща идея. Да демонстрира потенциала и желанието за развитието на българските хорове у нас.

Хоровите колективи са активни участници в културния живот на България. Те предоставят своето изкуство всеотдайно и искрено, и заслужават вниманието и грижата на обществото.

В старозагорското издание на „България пее” ще вземат участие шест старозагорски хорови формации: Детско-юношески хор при НУМСИ „Христина Морфова“ с диригент Стефка Минкова, Детско-юношески народен хор „Жарава“ при НЧ „Родина-1860“ с диригент Даниела Дюлгерова, Дамски камерен хор „Библиофония“ с диригент доц. Дончо Донев при Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Вокална формация „Усмивки“ при НЧ „Родина-1860“ с ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова, Туристически хор „Средногорски звучи“ с диригент Емил Минев и Смесен хор „Родина“ при едноименното читалище с диригент Емил Минев.

Входът за събитието е свободен.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн