Поредна залесителна акция обедини старозагорци

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9135IMG_9101Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов се включи в акция по залесяване в местността „Магарешка поляна“ по време на традиционната Седмица на гората. Инициативата беше организирана от Регионалната дирекция по горите в Стара Загора и Териториално подразделение „Горско стопанство“ – Стара Загора. На площ от 6 декара бяха залесени над 3000 фиданки от вида Цер (Дъб).

„С днешното мероприятие показваме колко трудно се създава гора. Като се започне от производството на фиданки, залесителни мероприятия и отглеждане“ – каза по време на откриването директорът на Регионална дирекция по горите, инж. Петър Заяков.

Той припомни, че през 2008 година пожарите са унищожили площ от 2900 дка гора. Само за три години до 2011 терените площите са възстановени с процент на прихващане 83%. За жалост в същите участъци са унищожени от 2016 до 2018 площи от 1060 дка.

Поредна зелена инициатива обедини представители на Община Стара Загора, Областна администрация Стара Загора, Радио Стара Загора, Регионална дирекция по горите – Стара Загора и Териториално подразделение „Горско стопанство“ Стара Загора.

IMG_9094IMG_9155IMG_9148
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн