4 филма (4-7 април) от Филмовият фестивал MASTER OF ART в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Kurt VonegutФилмовият фестивал MASTER OF ART е Международен филмов фестивал за документално кино за изкуство. В конкурсната програма участват филми за Архитектура, Дизайн и Мода, Изкуство и Власт, Изобразително изкуство, Литература, Музика и Танц, Съвременно изкуство, Театър и Кино, Фотография.

„Мисията на филмовия фестивал “Мастер оф Арт” е да се превърне в алтернативна платформа на масовата култура, да създаде възможности и да спомогне за диалога и сътрудничеството между творците. Фестивалът е най-големият в Източна Европа форум за млади документалисти, изкушени да разказват вдъхновяващи истории за изкуството.“ – казва Найо Тицин – Директор на фестивала.

Събитието се случва за седма поредна година и пролетното му издание ще се проведе в София, Варна, Пловдив, Стара Загора и Русе.

Книжарница в Куфар в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески“ е домакин за Стара Загора. Тук ще бъдат излъчени 4 филма в периода от 4-ти до 7-ми април.

4.04.2022 /понеделник/ 18:00 – „УФИЦИ ОТВЪТРЕ“ / Германия / 2021 / 96 мин реж. Корина Белц и Енрике Санчес Ланш
Отвъд залите на един от най-старите музеи в света – галерия „Уфици”, построена през 1561 г. – всяко занимание се превръща в ритуал. Срещаме се с изпълнения със страст персонал, ръководен от германския директор Айке Шмид, неговите асистенти, архитекти, уредници и портиери.

5.04.2022 /вторник/ 18:00 – „ВОЕВ – Филмът“ / България / 2021 / 90 мин. реж. Биляна Кирилова
Филмът разказва за живота и творчеството на Димитър Воев – музикант, поет, творец, един от най-емблематичните представители на неформалната, културна вълна в България, от края на 80-те и началото на 90-те години. Роден през 1965 година в столицата на България-София, Воев твори по време на тоталитарния, социалистически режим и зараждащия се преход – период, белязан от неизбежната цензура и догми в културата и изкуството.

6.04.2022 /сряда/ 18:00 – „ДЖАК Б. ЙЕИТС: ЧОВЕКЪТ, КОЙТО НАРИСУВА ИРЛАНДИЯ“ /Ирландия / 2021 / 50 мин.
История, която никога не е била разказвана на екрана за визионера, загадка художника Джак Б. Йеитс (брат на безсмъртния поет Уилям). Ирландския писател Колм Тойбин, предприема разкриващо и философско изследване – емоционално разказано от Пиърс Броснан.

7.04.2022 /четвъртък/ 18:00 – „ КЪРТ ВОНЕГЪТ – НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО“ / САЩ / 2021 / 127 мин. Реж. Робърт Уейд и Дон Аргот
Филмът е както отдаване на почит към великия писател, така и вещо въведение в неговия свят за непосветените. Този пръв по рода си документален филм за Вонегът представя детайлен поглед към корените и творческото развитие на писателя. Представени са детството му в Индианаполис, преживяванията му като военнопленник във Втората Световна война, бракът му, семейството и развода, ранната му кариера като автор на реклами за „Дженерал Електрик” и продавам на автомобили, както и дългите му години на опитващ се да пробие автор, преди славата да го влъхлети с публикуването на „Кланица 5” през 1969 г.

Вход с билети: 7 лв. / 5 лв. за ученици и пенсионери.
Билетите ще бъдат в продажба на касата 1час преди всяка прожекция.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн