Седемнадесети маратон “Четяща Стара Загора”, 1-30 април 2022 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Maraton na cheteneto 4Събитието е част от Националната кампания “Походът на книгите“, инициирана от Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация “Българска книга“ (АБК). Посвещава се на Международния ден на детската книга – 2 април, и на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

В Стара Загора се осъществява по инициатива на библиотека “Родина” в партньорство с РБ “Захарий Княжески”

с подкрепата на Община Стара Загора, Педагогически факултет при Тракийски университет, Радио Стара Загора, ТВ Загора, ИК “Жанет 45″, ИК “Сиела”, Фондация “Детски книги”, изд. “Рибка”, изд. “Кибеа”, изд. “Мусагена”, Регионален исторически музей, Къща музей “Гео Милев”, Държавен куклен театър Стара Загора.

През април каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в празника “Четяща Стара Загора” на работното си място, в класната стая, клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.

В четенията с деца и ученици се включват поети, писатели, журналисти, студенти и библиотекари, актьори и общественици, детски клуб “Приятели на книгата” и Център за работа с доброволци при библиотека “Родина”, родители и приятели

Гости на старозагорци са писателите Алек Попов, Христо Карастоянов, Деница Дилова, Георги Бърдаров, Нидал Алгафари, детските автори Катя Антонова и Галина Стойнова, поетът, композитор и певец Хайгашот Агасян.

В инициативите на “Четяща Стара Загора” се включват студентите от Педагогически факултет на Тракийски университет и старозагорските поети и писатели Мария Донева, Екатерина Стратиева, Ботьо Буков, Димитър Никленов, Надежда Станилова, Никола Райков и др.

Участието в Маратона е нерегламентирано и доброволно. Състои се в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема. Резултатите от Маратона ще бъдат илюстрирани на уебсайта на библиотека “Родина” и в социалните мрежи.

За илюстриране на Вашите инициативи изпращайте снимки и клипчета на и-мейл: lib@rodina-bg.org

Ако публикувате на личните си страници в социалните мрежи, използвайте хаштаг #МаратонЧетящаСтараЗагора22

Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Пълната програма по дни – https://www.rodina-bg.org/maraton-na-cheteneto-programi/1966-programa-za-xvii-maraton-chetyashta-stara-zagora

Заповядайте, присъединете се!
#svz

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн