Турски инвеститори заявиха интерес към община Чирпан на среща с кмета Крачолов

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн. кмет - инвеститори - 01сн. кмет - инвеститори - 02Кметът Ивайло Крачолов се срещна с инвеститори от Турция. Той презентира района със своите характеристики, специфичните възможности и стратегии за развитие на индустрията. Бизнесмените са от парфюмерийната индустрия, произвеждат дълги години есенция за козметични и санитарни продукти, имат пазари на шест континента, годишният оборот на фирмата е над 70 млн. евро. Намеренията им са да разширят бизнеса си, изграждайки производствени цехове на площ от десет декара, като седем от тях да са застроени.

„Радвам се да чуя, че форумите и проектите ни за икономическо развитие са повод за благоприятни отзиви за нашата община“ – каза Крачолов, когато гостите съобщиха, че добри думи е занесла в родината им делегацията, участвала в международния икономически форум в Чирпан през септември 2021 г.

След двучасовата среща кметът показа на инвеститорите два терена – държавен и общински, които отговарят на техните намерения. Той представи и нормативните процедури в българското законодателство, което предприемачите вече познават.

В работната среща участваха и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Исмет Чавушуглу – член на УС на ТПП-Стара Загора и народният представител Атанас Михнев, зам.-председател на парламентарната комисия по външна политика.

През април инвеститорите ще потвърдят своята готовност за инвестиция на територията на община Чирпан, която те определят като много добра локация със сериозни възможности за реализирането на компании като тяхната.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн