Ивайло Крачолов се срещна с кметовете на Ниш и Пантелей

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимка с кмета на Ниш Драгана Сотировски

Снимка с кмета на Ниш Драгана Сотировски

Партньорство в сферата на туризма, спорта и икономиката обсъдиха кметовете на Чирпан и Ниш. „Приятелството между България и Сърбия е устояло на времето, за нас ще е важно да си сътрудничим и да споделите европейския си опит в развитието на културата, традициите и местното самоуправление“ – каза нишкият кмет Драгана Сотировски. Ивайло Крачолов представи стратегията за развитието на община Чирпан, приоритетите и европейския опит на Регионалната асоциация на общините „Тракия“.

Крачолов и зам.-кметът Янко Топалов посетиха сръбския град по покана на кмета на градската община-побратима Пантелей Наташа Станкович в отговор на участието им миналата есен в Чирпан на международния икономически форум. Те разгледаха втората по големина сръбска индустриална зона и разговаряха за възможностите за привличане на преки инвестиции в индустрията чрез местната власт и обектите на туристическата инфраструктура. Срещнаха се с туристически агенции и дискутираха актуални за двете страни въпроси. Домакините проявиха интерес към винопроизводството в България и популяризирането му чрез българската култура и туризъм. Те ще очакват делегация от винопроизводителните общини-членки на РАО „Тракия“ на фестивала на виното и ракията в Сърбия.

Крачолов покани делегация от съседната страна да участва в международния винен фест през м. септември и в международния туристически форум. Страните се договориха да обменят добри практики и групи в сферата на спорта и туризма с оглед ползотворно сътрудничество.

С кмета на Пантелей Наташа Станкович

С кмета на Пантелей Наташа Станкович

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн