ОДМВР издава регистрационни карти на украински граждани в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

___MVR gerb 260От днес на три работни места – в Стара Загора и в Казанлък, ОДМВР – Стара Загора издава регистрационни карти за временна закрила за граждани на Украйна.

В ОДМВР – Стара Загора, група „Миграция“, гише „Чужденци“ на едно работно място, е осигурена възможност за издаване на регистрационни карти за временна закрила на украински граждани.

Същата услуга се предоставя и на едно работно място в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Стара Загора, както и на едно работно място в сектор „Български документи за самоличност“ в РУ-Казанлък.

От 25 март са добавени още едно работно място във Второ РУ – Стара Загора, едно работно място в Районото управление на полицията в Чирпан и едно работно място в РУ – Раднево, разположени в звената „Български документи за самоличност“.

Искане за предоставяне на временна закрила с първоначален срок от 1 година (до 23.02.2023 г.) гражданите на Украйна могат да подадат лично, като на място ще им бъде издадена регистрационна карта. Лицето, ползващо се от временна закрила, ще има следните права: оставане на територията на Република България, право на труд и професионално обучение, на подходящо настаняване, на социално подпомагане, на медицинска помощ при спешни състояния, както и право на свободно завръщане в държавата на произход.

Работното време на гишетата е от 08:30 часа до 17:30 часа.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн