На 27 и 28 август ще се проведе XVI издание на Националния тракийски фолклорен събор “Богородична стъпка”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Bogorodichna stapka folk_festival 2Община Стара Загора ще бъде домакин на шестнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, който ще се проведе на 27 и 28 август 2022 г. (събота и неделя) на Старозагорските бани.

Целта на събора е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Отличната организация, богатата културна програма и атрактивните съпътстващи прояви на форума, насочени към малки и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България.

В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. При проявен интерес от страна на участниците в събора (изпълнители и художествени ръководители) домакините имат готовност да организират на 26 август (петък) дискусионен форум и творческа работилница “Фолклорът в съвременността” с утвърдени експерти в тази област.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн