Водач на двуколка е осъден на 3 години и половина за причинена смърт по непредпазливост

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден К.К., на 36 г., за престъпление по чл.122, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив. К.К. е признат за виновен за това, че на 27.10.2018 г. на първокласен път 1-5, км. 206, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, при управление на пътно превозно средство с животинска тяга – двуколка, теглена от кон, е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, както и Наредба №1 на община Мъглиж за опазване на обществения ред, безопасността на движението, спокойствието и сигурността на гражданите. Той е управлявал нерегистрирано пътно превозно средство с животинска тяга през нощта, без светлоотразители и е причинил по непредпазливост смъртта на мъж и жена от Казанлък.

Установено е, че автомобил, управляван от Ц.П., е настигнал попътно движещи се превозни средства – каруца и двуколка. Те се движели едно след друго. Двуколката, теглена от кон, била управлявана от К.К. Тя нямала светлоотразители. Водачът на автомобила Ц.П. забелязал първо двуколката и с цел да не я блъсне навлязъл с колата в срещуположната лента за движение. От това последвал удар между неговия автомобил и друго моторно превозно средство. В резултат на удара са загинали мъж и жена, пътуващи в първата кола. Установено е било, че виновен за пътнотранспортното произшествие е водачът на двуколката.

Районен съд – Казанлък е наложил на К.К. наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн