БАБХ запозна студенти от Тракийския университет с възможностите за стаж и работа, които предлага

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

21 (3)Представители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) посетиха Тракийския университет, град Стара Загора. Срещата със студентите от четвърти и пети курс във Ветеринарномедицинския факултета беше организирана по инициатива на агенцията, с цел запознаването им с възможностите за стаж и постоянна работа, които предлага контролният орган.

„Работим всекидневно за повишаване на авторитета на ветеринарните лекари в България, стараем се професията ни да получи уважението, което й се полага“, коментира пред младите лекари д-р Ангел Мавровски, заместник изпълнителният директор на БАБХ с ресор здравеопазване на животните. Той отбеляза, че във връзка с оптимизацията на работата в БАБХ има нужда от много на брой подготвени кадри, каквито със сигурност са студентите, които завършват Тракийския университет.

Д-р Мавровски покани бъдещите ветеринарни лекари да се присъединят към екипите в направленията „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“, „Граничен контрол“, „Лабораторни дейности“, „Ветеринарно-санитарния контрол“, в Централно управление или в 28-те ОДБХ, а също и към НДНИВМИ, гр. София, за ветеринарните лекари, които предпочитат да развиват научна дейност.

Д-р Даниел Денев и д-р Теодора Ботева, главни експерти от дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“ в ЦУ, запознаха студентите с дейността на звеното, както и с ангажиментите, които имат ежедневно експертите в него, а също така отговаряха на въпросите им.

БАБХ пожелава успешно завършване на ветеринарните лекари от випуск 2022 година и благодари на домакините проф. д-р Тодор Стоянчев, декан на Ветеринарномедицинския факултет и неговия заместник по клиничната дейност доц. д-р Пламен Георгиев за топлото посрещане и съдействието.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн