Пламен Караджов е новият председател на БСП-Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

27 видни личности в партията бяха удостоени с плакети и грамоти за значителен принос

Пламен КараджовРъководителят на групата съветници на левицата Пламен Караджов бе избран за председател на БСП-Казанлък. Това стана на шестото заседание на 22-та конференция, след като досегашният председател Румяна Друмева се оттегли предвид обещанието й преди две години “да предостави щафетата на активен и по-млад човек в годината преди местни избори. Новият председател трябва да има достатъчно време да създаде екип, да проучва и анализира обществените нагласи, да изгради политическа рамка и да създава адаптивна организация за постигане на намеренията на левицата“ – посочи Друмева. Делегатите гласуваха мотивираното й заявление за прекратяване на мандата и благодариха за партийната й работа.

“Днес имаме нужда от отбор, който да обединява отговорността ни, общите решения и вярата в справедливостта, за да върнем доверието в обществото към нас. Ще отстояваме заедно принципи и позиции както на гражданите, така и на левицата и ще бъдем силни. Силни да променим Казанлък и да променяме България. БСП-Казанлък не е на кръстопът, а на пътя на консолидацията“ – каза новоизбраният председател Пламен Караджов*, който подчерта, че „за всеки в залата – БСП е нашият дом“.

Народният представител Момчил Ненов, делегат на форума, направи политически обзор на динамичните събития и отчете дейността на Парламентарната група „БСП за България“ за близо 100 дни. В 47-то Народно събрание левицата е внесла 6 законопроекта, от които 5 са приети, а 1 предстои да бъде обсъден в пленарна зала. „В момента БСП е гласът на разума. Изключително важно е държавата да взима мъдри решения и да остане страната ни стабилна по време на военния конфликт“ – каза Ненов, припомняйки приоритетите на партията и постигнатите социални политики в бюджета т.г. Конференцията прие задачи за всяка партийна структура в казанлъшката организация. Предстои задълбочен анализ и на политиките, съобразно националната програма на БСП за местната власт.

Общинският партиен съвет удостои 27 дългогодишни партийни членове с плакети и грамоти за значим принос, забележителен честен труд, вярност и другарство по повод 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България и в Казанлък. С особено вълнение социалистите благодариха и предадоха най-важните послания към младите в залата под знака на нравствените добродетели, сближаването на идеите между поколенията, доверието, единството, надеждата и бъдещите успехи. „За мен партията – това са приятелите, любовта и мечтите“, каза с благодарност дългогодишната председателка на контролната комисия на казанлъшката организация Дешка Мирчева, която членува от 1955 г. в редиците на БСП. Наградени бяха още Неделчо Братоев, Виделина Иванова, Никола Камбуров, Митка Шивачева, Янка Ташева, Катя Киликчиева, Александър Минчев, Георги Захариев, Янка Найденова, Христо Христов, столетниците Иванка Тодорова и Димитър Карастойков и други видни личности.

- – - – - – -
*-Пламен Караджов е на 41 години. Той е семеен и има един син. По образование е икономист, завършил е Великотърновския университет – счетоводство и одит на нефинансови предприятия. Работи като главен счетоводител в Югоизточното държавно предприятие. Втори мандат е общински съветник и председател на групата съветници на левицата в Общински съвет – Казанлък. В Областния съвет на БСП-Стара Загора е зам.-председател от 2016 г.

Областен съвет на БСП – Стара Загора
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн