Спектакъл в Операта запознава старозагорчета с ударните инструменти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DRUMS_banerНа 21 март от 11 часа и на 24 март от 10 часа са премиерните спектакли за деца – „С ударните инструменти в час“. Това е образователен спектакъл за деца от детски градини и начален училищен курс. Той е под формата на забавно интерактивно представление в рамките на 40 минути. Неговата цел е да запознае своите зрители с разнообразните познати и не толкова познати ударни инструменти. Например вибрафон, глокеншпил и дори… камшик! Ще чуете произведения като „Дяволски танц“, „Пиеса“, „Хоро стакато“ и „Китка народни ритми“ на Добри Палиев и други.

А сюжетът? Иван отскоро ходи на уроци по ударни инструмети, но днес нещо не е наред – не му се свири! Никакви уговорки и приказки не могат да го накарат да хване палките. Ще успеят ли Мирена и Атсуфуми да му покажат чудесата на света на ударните инструмети и да му припомнят за удоволствието да се свири на тях?

Изпълнители: Мирена Митрева, Атсуфуми Ужиие, Иван Кабамитов
Сценарий и режисура: Йова Петкова
#svz

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн