Таксиметрови шофьори поставиха проблемите пред бранша пред старозагорските народни представители и общински съветници от ГЕРБ

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

X3_00160X3_00120Старозагорските народни представители от ГЕРБ Красимир Вълчев и Маноил Манев, областният координатор на партията Радостин Танев и общинските съветници инж. Динко Михайлов и арх. Мартин Паскалев се срещнаха с десетки представители на таксиметровия бранш.

Шофьорите на таксита изразиха своите големи притеснения от високите цени не само на електроенергията и храните, но и на горивата. Ако това продължава, ще излезем на жълтите павета пред Народното събрание, коментираха таксиметрови шофьори. Те споделиха още, че ако ситуацията не се нормализира до лятото, таксиметровият бранш загива и хората, които изкарват доходите си само от тази дейност, ще бъдат принудени да продават автомобилите си.

X3_00111Инж. Динко Михайлов информира таксиметровите шофьори за предстоящи инфраструктурни ремонти в Стара Загора, с чието реализиране автомобилният трафик ще се облекчи чувствително. „На 16 март започва изпълнението на проекта за удължаване на ул. „Христо Ботев“. Участъкът ще свърже улицата до парк „Артилерийски“ с кръгово кръстовище на ул. „Капитан Петко войвода“. До дни предстои да започне изграждането и на кръгово движение на мястото на временното съоръжение при подхода към индустриалната зона на града пред сградата на „Новотехпром“ – обясни инж. Михайлов. Той добави още, че по инициатива на кмета Живко Тодоров е започнало изграждане на нови междублокови пространства в кв. „Самара 1“, южно от бул. „Цар Симеон Велики“, а в северната част на квартала всички улици са асфалтирани след завършването на водния цикъл.

Представителите на таксиметровия бранш поставиха като важен проблем рязко сменящата се жълта светлина на светофарите и поискаха да бъде върнат мигащият сигнал, което обаче налага промени в нормативната уредба.

Срещите между депутатите, общинските съветници от ГЕРБ в Стара Загора и представителите на таксиметровия бранш ще бъдат регулярни.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн