Колективът на РИМ-Стара Загора изказва съпричастност към пострадалите от войната в Украйна

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

imageКолективът на Регионалния исторически музей в Стара Загора изказва своята съпричастност към всички пострадали от войната в Украйна. В израз на подкрепата си музейните работници събраха средства и закупиха санитарни принадлежности и дрехи, които дариха за украинските бежанци в офиса на „Български червен кръст“ в Стара Загора.

РИМ-Стара Загора обявява свободен достъп до експозицията си и музейните обекти за всички бежанци от Украйна, които имат желание да се запознаят с културно-историческото наследство на града ни.

Стара Загора е град, който познава разрухата на войната и е успял да възкръсне за нов живот от пепелищата. Вярваме, че в XXI век човечеството трябва да надрасне войната като средство за разрешаване на конфликти. Нека помним уроците на историята и се поучим от тях.

Присъединяваме се към призива на световната демократична общност за прекратяване на войната в Украйна! – се казва в разпространеното от Регионалния исторически музей съобщение.
#svz

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн