Започнаха дейностите по проекта „Ние сме музиканти“ в Държавна опера – Стара Загора

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_7344IMG_7346С водосвет за здраве и успех, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, започна изпълнението на проекта „Ние сме музиканти“ в Държавна опера – Стара Загора. В продължение на две години той набира скорост в европейската платформа за иновативни оперни и балетни проекти FEDORA.

В уютния си дом Старозагорската опера прегърна първите си специализанти. Някои от тях ще получат главни роли в първия в България интерактивен сензорен спектакъл. Силата на изкуството е в помощ на децата със специални образователни потребности (СОП) и различни развитийни и поведенчески трудности, както и на тези, които нетърпеливо очакват своята среща с музиката.

Сопраното Русалина Мочукова, солист на Държавна опера – Стара Загора, дълго се подготвя за този момент – с мисията на изкуството за предстоящите занимания в арт терапевтичните и развитийни работилници, съзнавайки голямата отговорност, която поема с екипа на Операта.

По време на официалното откриване всички участници и родители бяха приветствани от директора Огнян Драганов и заместник-кмета Иванка Сотирова, които им пожелаха сили и упоритост в изпълняване на възложените задачи и споделиха, че с интерес очакват сценичния им дебют.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн