Пет НПО от Стара Загора в подкрепа на украинските бежанци

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Bezhanci ot UkrainaДнес са постъпили първите средства по обявената вчера дарителска сметка.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Обществен Дарителски фонд Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Стара Загора и младият Творчески колектив “На улицата” обединяват усилията си за посрещане, първоначално обгрижване, жилищно настаняване и осигуряване на работа на украински бежанци. Към тази организирана общност са поканени да се присъединят и други организации и групи, които биха искали да работят за подкрепата на бягащите от войната в Украйна. Председателите на петте НПО са в постоянна връзка с националните и местни власти.

Утре, 2 март, сряда, от 11.00 часа в залата на ТПП – Стара Загора ще бъдат представени първите действия на обединението и резултатите от тях. Ще бъде отправен призив към бизнеса и старозагорските граждани да заявят солидарната си подкрепа с украинските бежанци чрез деклариране на готовност за приемане и временно настаняване на бягащите от войната украински граждани и осигуряването на работа, за връщане към нормален и смислен живот.

Финансова помощ за първоначално съдействие на бежанците вече е постъпила по обявената вчера банкова сметка на Обществен Дарителски фонд Стара Загора.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн