Честване на 144 г. от Освобождението – 3-ти март 2022 г. в Община Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3март 2022 (Среден)Честванията за Деня на Освобождението на България в община Казанлък ще започнат вечерта на 2 март, когато в 17,30 ч. пред сградата на Общината ще се състои официална церемония по издигане на националния флаг.

В 18,00 на площад „Севтополис“ по случай 3-ти март ще се проведе тържествена заря-проверка с участието на военния духов оркестър и представителни роти на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Утрото на самия 3 март ще започне с Благодарствен молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския Митрополит Киприан в 10,00 ч. в Храм-паметник „Рождество Христово“, град Шипка.

От 11:30 часа на площадката под връх Шипка ще се проведе тържественото честване на 144 години от Освобождението, след което ще се състои поклонение и поднасяне на венци и цветя на Паметника на Свободата.

Автобусите към връх Шипка на 3 март за желаещи жители и гости на града ще тръгват от Казанлък от 07.00 часа до 09.00 часа пред хотел „Казанлък“.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн