Бордът на БЕХ заседава в „Мини Марица-изток“ ЕАД

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

0K3A2380-small0K3A2291-smallСъветът на директорите на Българския енергиен холдинг проведе изнесено заседание на територията на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Членовете на съвета и неговият изпълнителен директор Иван Андреев се запознаха на място с работата на най-голямото въгледобивно дружество в България и проведоха среща с изпълнителния директор инж. Илза Чинкова, Съвета на директорите на Дружеството и представителите на ръководството на компанията.

Гостите посетиха първия рудник, поставил началото на изграждането на въгледобивното дружество – „Трояново-1“, в навечерието на неговата 70-та годишнина, която се отбелязва на 3 март. Управителят на рудника Милен Манов разясни технологията на откривка и добив на въглища и представи тежкото минно оборудване, с което работи „Трояново-1“.

Със заповед от 24.02.2022 г., на изпълнителния директор инж. Чинкова, на територията на въгледобивното дружество се въвеждат извънредни мерки за сигурност във връзка с усложнената международна обстановка и събитията в Украйна.

Съветът на директорите на БЕХ и лично Изпълнителният директор Иван Андреев провериха готовността на „Мини Марица-изток“ ЕАД да осигури, в извънредната ситуация, непрекъснат добив и своевременна доставка на необходимите въглища за захранване на централите от комплекса „Марица-изток“. Проверката установи, че Дружеството е в състояние да осигури необходимите количества лигнитни въглища, за да обезпечи работата на централите с максималното им натоварване.

0K3A2301-small0K3A2349-small
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн