Общинският съвет утвърди Правилник за съфинансиране на културни проекти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Над 60 предложения бяха гласувани по време на днешното заседание за 2022 година на Общински съвет Стара Загора

IMG_7293IMG_7289След оспорвани дебати с 32 гласа „За“, „Против“-3 и 11 „Въздържал се“ беше одобрено създаването на общинско предприятие „Гробищни паркове“. Предметът на дейност на новото дружество ще бъде управление, стопанисване и поддържане на гробищните паркове в Община Стара Загора, както и организиране и извършване на услуги, свързани с траурни обреди и осигуряване на необходимите за тях услуги, реквизити, символи и стоки. Старейшините подкрепиха и създаването на Комисия за проучване на възможностите за придобиване от Община Стара Загора на сгради, собственост на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“.

На второ четене беше утвърден Правилникът за условията и реда за съфинансиране на културни проекти в община Стара Загора. Целта му е подпомагане на свободната творческа инициатива на отделни творци и творчески колективи, работещи на територията на общината. Правилникът предвижда създаването на нарочна експертна комисия, която да организира процедурата по провеждане на конкурса за подбор на проектите, които да бъдат финансирани и не са включени в Културния календар на общината и програмата за подпомагане и развитие на читалищата.

Приети бяха промени Правилникът за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара Загора. Да се възползват от финансовата помощ ще могат да кандидатстват желаещите да използват методът на донорската яйцеклетка. Разширен беше и кръгът на хората с репродуктивни проблеми, които могат да се възползват от тази финансова подкрепа. За помощта вече могат да кандидатстват не само двойки, но и жени с доказан инфертилитет. Повишена беше и стойността на финансовата подкрепа, която достига до 3000 лева.

По време на тридесет и четвърто заседание на местния парламент беше отпусната субсидия в размер на 50 000 лева на „Диагностично консултативен център – I“ ЕООД за финансиране дейността на Триажен – COVID кабинет през 2022 г. Освободен от длъжност беше управителя на общинското търговско дружество Медицински център „Дерма Гард – Стара Загора“ ЕООД и за временно изпълняващ длъжността беше одобрен д-р Пламен Койнов.

На две четения бяха гласувани промени допълнения в правилника за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора.

Наименувани бяха улица ,,Бончо Бонев“ в старозагорския квартал кв. „Македонски“ и улица „Александър Стамболийски“ в местността Лятна градина.

IMG_7298
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн