Обвиниха 64-годишен за подпомагане на 43 граждани на Афганистан да преминат незаконно през България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура С тара Загора предяви обвинение на Б.Б., на 64 г., за това, че на 21.02.2022 г. на км.204 на автомагистрала „Тракия“, в землището на Стара Загора, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно е подпомогнал, като ги е превозвал, 43 чужденци – граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил „Рено“ и по отношение на повече от едно лице. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 и т.5 вр. ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

На 21 февруари 2022 г. полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Рено“, който бил управляван от Б.Б. В товарната част на камиона се намирали 43 лица без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Афганистан. Товарният автомобил е иззет по досъдебното производство.

Разследването по случая продължава.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн