Разследват водачи, превозвали две групи мигранти по АМ “Тракия”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се води досъдебно производство за това, че на 19.02.2022 г., на 165 км на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, с цел набавяне за другиго на имотна облага, чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, противозаконно са подпомогнати 35 мъже, сред които 1 малолетен и 19 непълнолетни, всички граждани на Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 и т.5 вр. ал.1 т.2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 19.02.2022 г. група граждани на Афганистан се намирали на автомагистрала „Тракия“ в района на обл. Стара Загора, близо до бензиностанция. Те били превозени до там с автомобил и свалени на пътя в посока към гр. София. Малко по-късно полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, марка „Мерцедес“. При извършено претърсване на колата са установени вещи и предмети, които евентуално са били собственост на мигрантите. Установява се съпричастността на водача към превозването на чуждите граждани през страната. До момента по досъдебното производство са разпитани част от лицата, иззети са дактилоскопни следи за анализ и др. Връчена е призовка за снемане на обяснения на водача на товарния автомобил, който не е бил негова собственост.

Разследването по случая продължава.

*  *  *

Разследват водач за превоз на още една група от 43 мигранти

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се води досъдебно производство за това, че на 21.02.2022 г., на 204 км на автомагистрала „Тракия“, в землището на гр. Стара Загора, с цел набавяне за другиго на имотна облага, чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил „Рено“, противозаконно са подпомогнати 43 мъже, на възраст между 18 и 35 г., всички граждани на Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 и т.5 вр. ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

Полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, марка „Рено“, който бил управляван от Б.Б., на 64 г. В товарната част на колата се намирали 43 лица без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Афганистан.

Б.Б. е задържан за срок от 24 часа и предстои да му бъде предявено обвинение. При извършения оглед на автомобила бил намерен и иззет телефон. Товарният автомобил „Рено“ също е иззет по досъдебното производство.

Разследването по случая продължава.

#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн