Община Казанлък спечели финансиране за трети етап на изграждане на Детската академия за таланти в село Розово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

10 (3)20 (1)Община Казанлък спечели финансиране за работа по трети етап в преобразяването на старото училище в село Розово като национална Детска академия за таланти. Средствата са осигурени по проект „Красива България“. Те ще дадат възможност за извършване на допълнителни строително-монтажни дейности по сградата.

Сутеренът е в лошо състояние, с обрушена вътрешна мазилка и без подова настилка, но с новото финансиране това ще остане в историята. Липсата на ОВК инсталация налага изграждането на нова. Предстои изграждане на тоалетна за инвалиди, нова тоалетна за персонала и миялно-разливно помещение. За да се отговори на изискванията за пожарна безопасност е необходимо изграждането на аварийна стълба, а такава към текущия момент не съществува.

Амбицията на Кмета Галина Стоянова и нейния екип е старата школна сграда да бъде изцяло обновена и преустроена в Детски център за развитие на таланти, който да привлича даровити деца в областите на науката, изкуството и спорта от цялата страна. Предвижда се още изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище, за да се превърне пространството в мултифункционално, с различни възможности за развитие на детските уникални наклонности.

През 2020 г. бе извършен първият етап от проекта „Преустройство и реконструкция на бившето ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Розово, в Детска академия за таланти“. Тогава бяха внедрени частични мерки за енергийна ефективност, старата дограма бе подменена с нова, изграден бе нов покрив с топлоизолация и мълниезащита, по фасадата на цялата сграда бе положена минерална мазилка.

Като втори етап през 2021 г. бе извършено вътрешно обновяване на сградата с подмяна на осветлението, силовите инсталации и ВиК работи.

Новите дейности продължават преустройството и реконструкцията на сградата на бившето основно училище, защото въпреки въведените мерки за енергийна ефективност и извършените частични строително-монтажни дейности са необходими още.

Етап III – сутерен, ОВК и външна стълба, е с общ бюджет за проектното предложение в размер на 265 900 лв. с ДДС, от които по проект „Красива България“ са одобрени 79 770 лв., а 186 130 лв. е самоучастието от Общината.

2412 (2)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн