Районна прокуратура – Стара Загора възложи проверка за изпълнение на задълженията на собственици на кучета

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

088789546Във връзка със зачестилите инциденти с хора, нахапани от кучета, Районна прокуратура – Стара Загора се самосезира и възложи проверка на кметовете на общините в област Стара Загора.
Издадено е разпореждане инспекторите от общинските администрации да проверят спазването на правилата, заложени в Закона за ветеринарномедицинската дейност във връзка с това дали собствениците на домашни любимци са взели мерки да не създават опасност за хора или други животни.

Ще се следи за изпълнение на забраната за извеждане на кучета без каишка и без намордник, дали са агресивни, както и спазват ли се ограниченията на наредбата за разхождането им на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителен знак.

Възложено е общинските администрации да представят на Районна прокуратура – Стара Загора писмена справка за установените нарушения в хода на проверката и за съставените актове от началото на 2022 г.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн