8 месеца затвор за купуване на гласове в Павел баня

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден С.И. за извършено престъпление против политическите права на гражданите. Той е признат за виновен за това, че за времето от 28.06.2021 г. до 09.07.2021 г. в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, организирал предлагането на имотна облага – парична сума от по 50 лв. на неопределен кръг лица, като възложил на другиго да му намери хора, както и да изготви списък на тези лица, съдържащ имената им, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право срещу заплащане в полза на политическа партия, посочвайки номер в бюлетината на провеждащите се парламентарни избори на 11.07.2021 г.

Престъплението е квалифицирано по чл. 167 ал. 3 от Наказателния кодекс.

С.И. е признал вината си по повдигнатото обвинение. По споразумение, одобрено от Районен съд – Казанлък, му е наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

Определението на съда е окончателно.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн