Спектакълът на Държавен куклен театър – Стара Загора “Прегаряне” с номинация за Икар

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

5687966850Спектакълът на Държавен куклен театър-Стара Загора “Прегаряне“ по идея на Веселка Кунчева и Ина Божидарова, с режисьор Веселка Кунчева бе номиниран за награда ИКАР 2022 в категория „Постижение в кукленото изкуство“. Номинация за екипно постижение в кукленото изкуство за възрастни за Веселка Кунчева и Мариета Голомехова.

Можете да гласувате за нас и в категория “Най-добър куклен спектакъл” на адрес https://uba.bg/ikar-vote-2022/, информират още от Кукления театър в Стара Загора.

Номинацията е излъчена от Гилдията на творците в кукленото изкуство от Комисия в състав: Нина Димитрова – актриса и режисьор; Юлияна Войкова-Найман – сценограф; Румен Угрински – актьор.

Ето какво споделя за спектакъла Веселка Кунчева: „Идеята за “Прегаряне“ се роди след година и половина принудителна творческа летаргия, причинена от Covid -19. В началото изпитвах гняв, после съпричастност към околните, после самосъжаление за собствената си ненужност и накрая смирение. В смирението да бъдеш, без да трябва и без да искаш. Просто си ти. Тогава осъзнах колко дълго съм живяла под диктатурата на съвременното само-изискване – да бъдеш отговорен, да бъдеш успешен, да бъдеш надежден, да бъдеш, да бъдеш… всичко друго, но не и себе си! „Прегаряне“ е спектакъл, с който се опитваме да ти прошепнем да се събудиш и да живееш. Не утре. Сега!“.

Драматургичен консултант на „Прегряване“ е Ина Божидарова, текст: Веселка Кунчева, сценография и костюми: Мариета Голомехова, композитор: Христо Намлиев, 3D мапинг и сценичи ефекти: Полина Герасимова, хореограф: Явор Кунчев, асистент хореограф: Надежда Дичева, фотограф: Александър Богдан Томпсън.

Актьорски състав: Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев, Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Мария Джойкева.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн